Saarnoja

Täältä voit lukea saarnojani, joita julkaisen satunnaisesti ja fiiliksen mukaan. Saarnoja ei ole alun perin tehty luettaviksi teksteiksi vaan puheiksi, jotka "tapahtuvat" puhujan ja kuulijan vuorovaikutuksessa tietyssä rajatussa kontekstissa.  

Saarna on pidetty Huopalahden kirkossa 17.10.2021. Pohdin siinä Juudasta ja hänen tekonsa motiivia: asioita, jotka ovat kiusanneet niin evankelistoja kuin kristittyjä läpi historian. Teema vie meidät syvälle kristillisen kirkon ja maailman suhteeseen.

Tässä saarnassa pohdin teemaa, jonka kanssa jouduin henkilökohtaisesti tekemään tiliä pappisvihkimystä edeltäneessä hiljaisuuden retriitissä (v. 2010), jossa luin Kari Kopperin väitöskirjan Paradoksien teologia. Lutherin kritiikki 'kunnian teologiaa' kohtaan osui minuun ja riisui yltäni jotain hienoa, mutta turhaa. Tämä saarna on pidetty...

Saarna on pidetty Huopalahden kirkossa pääsiäispäivänä 21.4.2019. Se pohjana ovat raamatunkohdat 1. Kor. 15:1-8,11 ja Luuk. 24:1-12.

Saarna on pidetty Huopalahden kirkossa 19.6.22. Julkaisen sen siitä huolimatta, että saarnaa ei ole tarkoitettu tekstiksi vaan puheeksi, joka tapahtuu puhujan ja kuulijan vuorovaikutuksessa.

Luuk. 16:19-31

Viime aikaisten tapahtumien tähden julkaisen poikkeuksellisesti saarnan. Sitä lukiessa on syytä muistaa, että saarnaa ei ole tehty luettavaksi vaan kuunneltavaksi; saarna ei ole teksti vaan puhe, joka "tapahtuu" tietyssä rajatussa kontekstissa (siksi en yleensä saarnoja julkaise). Tämän saarnan pidin Huopalahden kirkossa 13.1.2019 ja se pohjautuu...

Sami Lahtinen
Kaikki oikeudet pidätetään 2018
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita